Vi roar oss

Den här helgen är det Skaraborgsräjset som tar musten ur oss.

Det är en stor tävling med alla klasser.
Nyss var jag och Mops i Uddevalla på en tävling med bara klass 1. Jag gillar de små, nära tävlingarna bäst egentligen. Men de stora är festliga med. Det är kul att kunna heja på de duktiga klass 3-ekipagen med och att det är många där från klubben.

Hopploppet var lite för svår bana för oss. Vi tappade kontakten i ett sidbyte och fick en vägran. Mops är otroligt samarbetsvillig och gillar alla hinder nu, så om jag bara visar så hon förstår går det bra. Men vi har inte rutin på svåra svängar och byten.

I agilityloppet var banan mycket enklare. Jag förstod att många skulle bli felfria och att det gällde att springa snabbt. Mops är inte så snabb på gungan och slalom än, i alla fall inte på tävling. Men vi lyckades komma runt fem sekunder under referenstiden och det räckte till en fjärde plats och pinne.

Muffin var också duktig i agilityloppet i sin klass (hon tävlar i tvåan) men tre sekunder för långsam för pinne. Hon hatar regn och vill inte sätta ner fötterna i vått gräs så Nelly fick heja på ordentligt för att få henne att springa.
Det blev en femte plats, inte illa. Och vinsten, ett par strumpor, passade perfekt när fötterna var genomblöta efter en dag i gympadojor i regnet.

2 reaktioner på ”Vi roar oss

  1. Hejsan! 🙂 Jag var också och tävlade i Tomten, och såg dina fina pumis. Har själv nyss skaffat min första egna pumi, så ögonen dras automatiskt till alla fina pumisar :)Såg nu också att Mops och min Kenszo är släkt 🙂
    Såg tyvärr inte dina lopp, men ser att det gick bra! 🙂 Stort grattis!

  2. Hej! Skoj med en släkting! Mops är dotter till Muffin som min dotter tävlar med. Som är halvsyster till Pirri som också tävlade på Tomten med sin matte Ebba och knep en pinne i hopp på söndagen.

    Hoppas vi ses framöver. Vi kör agility för fullt nu, nästa helg i Bollebygd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s