Utställningar!

 

svkfur2013

Maja, Lyckodraken Blåeld, har flyttat tillbaka till oss, och det är vi glada för.

Hon sitter i mitten på fotot och har precis fått cert och blivit BIM på specialklubben SvkFUR:s utställning i Borås 12 maj.

Fyra av valparna i senaste kullen var där och Muffin var med i avelsgrupp tillsammans med dem och fick också springa i ringen.

Det blev ett hederspris och även hp i uppfödarklassen.

Teddy, Lyckodraken Vide, blev bäste juniorhane:

svkfurteddy2013

 

Linda visade honom jättebra och han är nu anmäld till utställning i Drammen också. Jag tycker han har ett mycket vackert huvud:

teddy2013

 

 

Och här kommer en bild på Zelda, Lyckodraken Månviol, som också är jättefin:

zelda2013

Zeldas lillmatte Linnea vann barn med hund med Maja i kopplet.

Och valparnas pappa, Zingo, blev bäste hane i championklass:

zingo

 

En vecka senare, idag när jag skriver detta, åkte jag till SKK:s utställning i Hässleholm, där vi för tre år sen hade valpträff med första valpkullen. Tilda och Jill var där och jag fick se Dumle igen, han är så fin. Tilda hjälpte mig att visa Maja och själv gick jag med Nässla i ringen.

Maja visade sig fint och fick Very good och kom trea bland juniortikarna. Nässla var också duktig, men domaren upptäckte att hon saknar en tand, P3, en av de där små minitänderna på sidan, i överkäken. Den tanden har funnits där, och satt där förra veckan. Det kan vara så att det är mjölktanden som suttit kvar och att den permanenta aldrig kommit. Tänderna ska ju vara färdigväxta nu. Och permanenta tänder trillar ju inte bara ut. Jag får fråga en veterinär.

Tråkigt för oss med tanden, för Nässla spelar det ingen roll.

Här kommer domarkritiken från båda utställningarna.

 

Svkfur Borås 12/5 2013. Domare Tomas Rohlin, Danmark.

Lyckodraken Blåeld, (Maja)

Excellent, Ck, Cert, BIM

10 mån. Feminin. Bra längd på huvudet. Bra skalle & näsparti. Tillräckligt pigment. Mörka ögon. Mkt väl ansatta och burna öron. Mkt goda kroppsprop. Bra benstomme & bröstkorg. Tillräckliga vinklar fram & bak. Bra svans. Utm. päls. Goda trippande rörelser. Önskar mer stramhet. Ngt trång bak, önskar mer stabil fram. Utm temperament.

 

Lyckodraken Nässla

Excellent, 2 plats i juniorklass

10 mån. Bra längd på huvudet. Ngt framträdande kinder och markerat stop. Mörka ögon. Utm ansatta & burna öron. Mkt bra kroppsproportioner. Bra benstomme & bröstkorg. Önskar bättre vinklar fram, bra bak. Bra ungdomspäls. Bra svans. Goda trippande rörelser. Ngt ostabil fram. Utm temperament.

 

Lyckodraken Månviol (Zelda)

Very Good, 4 plats i juniorklass

10 mån. Mkt feminin. Bra skalle & tillräckligt näsparti. Mörka ögon. Väl ansatta och burna öron. Mkt goda kroppsproportioner. Skulle var i stramare kondition. Bra benstomme & bröstkorg. Tillräckl vinklar fram & bak. Bra svans. Lovande päls. Rörelserna kunde vara mer trippande. Trång bak. Skulle vara mer stabil fram. Bra temperament.

 

Lyckodraken Vide (Teddy)

Excellent,1 plats i juniorklass

10 mån. God längd på huvudet. Ngt framträdande kinder. Bra skalle & näsparti. Mörka ögon. Väl ansatta & burna öron. Mkt goda kroppsproportioner. Bra benstomme & bröst. Ngt högt hull. Tillräckliga vinklar runt om. Bra svans. Bra päls. Goda trippande rörelser. Tappar ngt i rygglinjen. Ska bli mer stabil fram, bra bak. Utm temperament.

AVELSKLASS

Livet’s Driva S59298/2006 FÖDD 2006-06-12, E. NORD V-02 SE UCH NO UCH INT UCH Fre To’s Cadar , U. NO UCH Bagarsjön’s Rutan Av Nina , Uppf Romtveit Åse, Loftsgarden, Norge , Ägare Wieselgren Eva, Alingsås Avelstik med sin valpkull. Samma shape & make. Bra storlek & typ. Typiska uttryck & generella bra rörelser.

Bästa avelsgrupp hp

UPPFÖDARKLASS

UPPFÖDARE: Wieselgren Eva, Alingsås, Kennel Lyckodraken 4 individer från samma kull bland annat bästa tik för dagen. Bra rastyper. Fina uttryck. Generellt goda rörelser & pälsar. Mkt trevliga temperament. Mkt jämn kull.

Bästa uppfödargrupp hp
………………

 

Nordskånska kennelklubben, Hässleholm, 19/5 2013. Domare Nina Karlsdotter

Lyckodraken Blåeld, Maja

Very good. Tredje plats i juniorklass (av fem)

Nätt feminint huvud. Bra form och proportioner. Bra ögonfärg. Fint uttryck. Öron ok. Utm hals & överlinje. Bra svans. Bra kropp för åldern. Kunde vara aningen kortare. Passande benstomme. Harmoniskt vinklad, rör sig bra fr sidan. Tät bak ngt löst fram. Bra päls för åldern. Börjar bli lite raggig.

 

Lyckodraken Nässla

Diskvalificerad.

Välformat huvud. Bra proportioner. Mörka ögon. Ett lite dåligt tippat öra. Saknar tyvärr P3 i vänster överkäke. Bra hals, överlinje o svans. Välutvecklad för åldern. Passande benstomme. Harmoniskt vinklad. Rör sig bra fr sidan. Tät bak lite löst fram. Bra päls för åldern. Priset p g a tandförlust.

 

 
——
Till sist några bilder när de busar, Nässla och Maja. För visa upp sig på utställning är väl rätt kul, man kan få godis. Men ett härligt race i trädgården är ändå bäst.

 20130519-181539.jpg

20130519-181632.jpg

20130519-181714.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s