Personligheterna kartlagda

Nu har protokollen från SKK:s nya mentalbeskrivning BPH kommit. Det var alltså ungtikarna Maja och Nässla som testades. Beskrivaren noterade vad han såg där och då. Mycket tycker jag stämmer med min uppfattning om de båda hundarnas personlighet, Maja är mer intresserad av främmande människor än Nässla, till exempel.
Men Nässla är mer intresserad av lek med föremål än Maja. Där visar testet tvärtom, vilket jag tror berodde på att den testledare som Nässla fick negativ erfarenhet av i första momentet stod vid leksaken.

Det var ändå intressant att vara med på det. Resultatet som det presenteras i Hunddata är svårt att tolka. I avelsdata går det att få fram spindeldiagram och sammanfattningar. Jag lägger in diagrammen här. Eftersom bara nio pumi genomgått BPH än går det inte att dra många slutsatser om rasgenomsnittet. Men ju fler pumi som gör desto sannare blir bilden.
Först Majas diagram:

20130904-113609.jpg

Sen Nässlas:

20130904-113733.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s