Humle vann öppenklassen!

IMG_1271.JPG
Vi åkte tvärs över Sverige till Nyköping för att vara med på SvkFurs utställning på söndagen. Humles matte Hélene hade bestämt sig för att våga ställa ut, för första gången. Jag klippte Humle först en gång tidigare i sommar, sen i onsdags. Inget finlir bara en snabb klippning, men pälsen var välskött så det blev ganska bra resultat.
Humle är en snygg och lätthanterlig kille, men brukar utmärka sig genom att skälla mycket i nya miljöer med många hundar. Utställningskoppel är han inte heller van vid. Han fick ha sitt vanliga halsband med ett kort svart läderkoppel. Både jag och Heléne såg nog detta som en prova-på-grej och hade varit nöjda hur resultatet än blivit.
Men när jag och Humles husse stod och tittade när de sprang runt såg vi att här sprang ingen prova-på-hund med förvirrad matte utan ett team som gick in för att vinna. Och visst var vi partiska, men nog var Humle klart snyggast.

IMG_1279.JPG

IMG_1272.JPG

Humle vann öppenklassen och fick CK och bra kritik. Sen blev han trea i bästa hanhundsklassen och fick reservcert. (Vilket om inte annat betyder ära och en snygg rosett).Maja tävlar nu i Championklass. Hon löpte och var väl inte i bästa form, men visade sig ändå bra och fick CK och bra kritik. Hon kom trea i championklassen men fick ingen placering i bästa tikklassen.

IMG_1292.JPG
Det var hård konkurrens med 37 anmälda pumier.
Förutom den ordinarie domaren var här en dansk domaraspirant så alla hundar fick visa sig för två domare. Båda var urtrevliga och gullade med hundarna, gav godis till osäkra valpar och fick nervösa handlers att slappna av.
Före finalerna var det Barn med hund och då sprang Zelda med sin lillmatte och de var mycket duktiga. Zelda är lydig och duktig och de såg verkligen ut som ett samspelt par, väldigt roligt att se!

IMG_1270.JPG

Här kommer bilder på domarkritikerna för Maja och Humle. (Det är nåt misstag att de ändrat 2 år till 3 på Maja, för hon är ju 2):

IMG_1287.JPG

IMG_1286.JPG

Okategoriserade