Giftfria valpar. 

 

Äntligen en leksak!

 
Som ni kanske noterat har jag inte skrivit något om att valparna fått avmaskningsmedel. Det beror på att de inte fått det. I stället tog jag i går eftermiddag och samlade in bajs från dem och skickade med post i en burk till ett laboratorium. Idag kom svaret jag hoppades på: Inga spolmaskägg. 

Jag har följt de rekommendationer som finns för avmaskning av valpar till sällskapshundar på SLU:s hemsida. 

Tidigare kullar har jag gjort som man rekommenderade då – gett avmaskningsmedel dag 20 och sen varannan vecka. Det kändes aldrig bra att stoppa ett gift i så små valpar, innan de ens fått smaka mat. Även om medlen inte är farliga för hundarna utan bara för maskarna så känns den här varianten mycket trevligare. 

Nu vet jag att de inte fått mask redan i moderlivet, vilket är det som händer om tiken har spolmask inkapslad i kroppen. 

Jag har aldrig sett några döda maskar vid tidigare kullar. Däremot har valparna blivit dåliga i magen efter avmaskningen. Svårt att veta om det berott på medlen dock. 

De här valparna är än så länge uppfödda utan gifter alltså. 

Jag kommer att skicka in ett till prov när de är sex veckor. 

Okategoriserade