Luriga banor i Skurup

  
En tur till Skåne kändes kanske inte helt rätt när väderprognosen lovade regn hela lördagen. Men jag hade en sak att lämna till min syster också så jag åkte iväg. Det var klass 1 och 2-tävling i Skurup, där vi faktiskt aldrig tävlat förut, jag tror i alla fall inte det. 

Det började med klass 2. Banorna var svåra men inte omöjliga. Mops tog fel hinder och diskade sig, vi var lite okoncentrerade. Jag och Nässla startade först i hoppklassen, det var tajt med tiden och jag hann inte värma upp alls. Det kändes inte bra. Men Nässla kom runt utan hinderfel. Det blev rätt många snurrar på banan så fyra sekunders tidsfel var nog helt korrekt. Det var ingen som klarade tiden. Vi kom på fjärde plats. 

Regnet kom mest på lunchpausen men då öste det ned. Sen var det klass 1 och solen började lysa. Banorna var fortfarande inte enkla, men det krävdes inte lika avancerad handling som i klass 2. Maja diskade sig, hon tappar kontakten med mig och springer på fel hinder, men bitvis går det bra, och hon är snabb. 

Nässla gjorde allting rätt i agilityloppet. Jag kände mig lite långsam men försökte springa på och lita på hunden, särskilt vid kontaktfälten där det verkligen inte brukar bli mer rätt för att jag stirrar på dem. Det var flera passager med staket, som vi tränade en del på kursen, och där kändes det att vi hade lite rutin. 

Jag tyckte banan var lurig men inte omöjlig, men den var nog rätt svår eftersom bara tre kom runt felfritt. Vi kom på andra plats och Nässla fick därmed sin tredje pinne i klass 1-agilityn. 

  
Vi stannar kvar i ettan och hoppas kunna ta två pinnar till där, för då finns numera en titel att erövra. Och det är roligt att ha chans att lyckas med. 

Alla tre hundarna är kul att springa med. Kanske dumt att tävla med tre, det blir lite rörigt. Men de gillar det så mycket och jag får mer motion. Och springer man flera lopp är det större chans att något ska bli rätt.