Glad Valborg!

majawebb.jpg

Nu har det gått fem veckor sedan Maja och Isko parade sig. Det var på påskafton. Idag är det valborgsmässoafton. Jag är säker på att hon är dräktig. Jag har inte gjort ultraljud men hon har vuxit i omfång och fått den där blicken. Hon brukar inte bli skendräktig.

Förra året hade valparna kommit vid den här tiden. Nu dröjer det fyra veckor till. Det är en spännande och rolig väntan.

Dagens hjältinna är annars Mops. Jag gick på vägen med alla fyra hundarna när det kom en stor lastbil. Jag tyckte det kändes säkrast att kliva ut i stubbåkern. Så vi gick på åkern en bit. Sen tvärstannade Mops och vägrade röra sig ur fläcken, fast jag manade på henne och drog i kopplet. Det tog en stund innan jag såg vad hon sett – pappa trana stod på nästa åker och vi var på väg rakt mot honom. Han går och håller vakt medan honan ruvar, så vi brukar aldrig gå där på deras åkrar annars, på våren.

Jag var tankspridd och glömde, men Mops vet vad som gäller med tranorna och glömmer aldrig något. De andra hundarna såg inte tranan ens, han stod helt still.

Så vi gick tillbaka till vägen istället för att skrämma tranorna, vilket hade varit väldigt tråkigt att göra.