Underbara hundar!

majakvist

Nu har det gått sex veckor sen Maja parades med Isko. Det är ingen tvekan om att hon är dräktig. Hon blir allt rundare om magen, men vill fortfarande hålla igång som vanligt. Här gnager hon av hallonbuskarna runt valpträdet.

Det är jättevarmt och vi gör just ingenting. Det är en massa roliga tävlingar men det får vänta till hösten. Skulle vara onödigt om vi kom hem med någon hosta eller magvirus till Maja.

I fredags gjorde vi ett undantag och tävlade rallylydnad på Tånga hed. Mops och Nässla fick prova. De har aldrig tävlat i detta men tränat lite grann när Maja och Muffin fått träna. Nu har Maja och Muffin tre godkända resultat i nybörjarklass, så nu är det de andras tur.

Jag hade tränat en massa på STÅ, som var det som varken Mops eller Nässla kunde. Men den skylten var inte med.

Mops var först och ville inte sätta sig. Hon har alltid föredragit att stå i starten i agility, och jag har låtit henne, så vi har väl helt enkelt inte tränat in detta särskilt bra. Bara gjort det när godiset varit framme. Då sätter hon sig förstås blixtsnabbt.

Men jag hade lärt av Nelly att om inte hunden gör momentet ska man inte gå vidare utan försöka igen. Så jag försökte och försökte och till sist satte sig Mops. Övriga saker gick bra så vi lyckades få 84 poäng trots att det blev tjatigt och segt (för det var många sitt).

Nässla gick och nosade, kanske för att många hundar gått där, kanske för att lugna ner mig, som pratade och viftade för att få uppmärksamhet. Sen blev det stå när hon skulle ligga, så vi missade ett helt moment och fick 65 poäng. Inte godkänt, men ändå är jag nöjd för vi har aldrig tränat under tävlingsmässiga former.

Jag tycker rallylydnad blir allt roligare, det är trevlig stämning och alla är uppmuntrande.

Majas valpar som nu är ett år är också i farten. Nu har tre av dem tävlat i rallylydnad, som man får starta i tidigare än i agility.

Och de lyckas bra på utställning. Här är en bild på Ebbe, Lyckodraken Aquila,  som var på en inofficiell utställning i helgen och blev bäst i både rasen och gruppen:

ebbe