Nässla fick sin titel. 

Nu kan Nässla titulera sig RLD N.

Vi åkte till Mellerud där det var dubbla klasser, alltså två chanser, i söndags. 

Första klassen var en lätt bana tyckte jag, men det blev ändå en hel del avdrag, bland annat för att jag utförde momentet fel i förhållande till någon skylt. Men de flesta felen kommer för att Nässla nosar i marken, kanske en lugnande signal för att hon märker att jag är spänd. När hon nosar försöker jag skoja till det så hon ska titta upp och då hoppar hon på mig och det blir fler fel. Men själva momenten blir oftast rätt nu. 

Hon fick 74 poäng i första klassen. Det är godkänt. Andra klassen var lite svårare bana, där blev det 76 poäng. 

Jag trodde att hon bara behövde ett godkänt resultat till för att få diplomet, att hon hade två redan. Så jag köpte titel-rosetten i pausen och funderade lite på att åka hem. Men eftersom vi får så mycket avdrag behöver vi tävlingsträning tänkte jag och stannade till andra loppet. 

Vilket var tur, och tur att vi klarade det, för hon hade bara ett godkänt resultat sen förut. Hade varit pinsamt att lägga ut skrytbilder med titelrosett om hon inte tagit titeln. 

Fortsättningsklass får vänta lite för Nässlas del. Muffin och Maja ska få tävla där först. 

Det var roligt att lyckas med Nässla också, som är helt insnöad på agility och tycker rallylydnad går alldeles för långsamt.