Vargkullen!

Ta-dam! Nu är Eldas valpar registrerade hos kennelklubben. Lyckodraken presenterar stolt – VARGKULLEN!


Vi har haft många vargobservationer i Västsverige senaste tiden. Jag är inte helt säker men jag tror att jag själv såg en springa förbi på lite håll när vi var ute i skogen för ett tag sen. Så temat blir VARG som en hyllning till alla hundars förfader.
Hanarna heter Gråben, Freke och Zeke. Tikarna heter Gullegrå, Gullfot, Tassa och Tusse.


Freke är en av Odins vargar. (Den andre heter Gere, men då tänker folk på Richard Gere, så det skippade vi). Zeke är vargen i Kalle Anka. Gråben, Gullegrå, Gullfot, Tassa och Tusse är så kallade noanamn, ord som folk använde för att inte behöva nämna det farliga man var rädd för vid sitt rätta namn. (Varg är också från början ett noanamn för ulv.) Tassa finns kvar i ordet tassemarkerna.


Gråben är den gråfödda hanen. De andra blir troligtvis också grå i olika nyanser som vuxna. När de är lite äldre så det går att ta enskilda porträtt ska vi presentera dem närmare.

Lyckodraken Gråben till vänster.