Valparns värld växer

Nu är valparna tre veckor. De har flyttat ut ur sin valplåda och ner till en hage i köket. I alla fall på dagarna. Elda vill fortfarande ha dem i lådan i sovrummet på nätterna.

På bilden har de besök av Erik, Nässlas husse, och han blev snabbt deras idol. Elda visar stolt upp sina valpar. Hon tycker att det är okej att de andra hundarna är utanför hagen och tittar, men inte när valparna ska äta, då kör hon bort dem. Hon föser undan dem vänligt men bestämt och de förstår budskapet och går undan.

Valparna har börjat äta smakportioner av hundmat. De har fått Mush Hellä, som är lite lyxigare bullar med finfördelade äggskal istället för benbitar som kalkkälla. De gillar det! Sen kommer de att gå över på Vom og hundemat Puppy , som också är finfördelat, för att vid sju veckor även få smaka på Mush valp som har lite större benbitar. De kommer att få smaka torrfoder också, det brukar uppskattas som godis. Då ger vi Magnussons, som är svensktillverkat med svenska råvaror, och lätt att få tag i för de valpköpare som senare vill gå över till torrfoder.

Fortfarande sover valparna mycket och är bara vakna korta stunder. De har öppnat öronen nu, så de vaknar om det blir mycket oväsen, men somnar snart om igen. De har fått en liten radio så att det inte ska bli för tyst och stillsamt. De lyssnar mest på P4 Göteborg.

Okategoriserade