Över bron

20130804-201537.jpg

Vi rabiesvaccinerade alla hundarna och anmälde Maja och Muffin till den danska specialklubbens utställning i Køge.
Det var två utställningar på samma dag och plats. Domarna bytte raser förmiddag och eftermiddag.
Det var hett och kvavt så det var inte helt lätt att få hundarna att visa upp sig fint. Första utställningen skulle en domarkandidat dessutom titta på hundarna. Jag sa ja till det, trodde det var efter den vanliga bedömningen, men det var före, vilket inte alls kändes ok. Maja blev slö, godiset tog slut och det var i samma ring som den riktiga bedömningen pågick så man störde den hund som bedömdes.
Nåja. Jag lyckades tagga Maja inför den riktiga domaren med. Hon var ensam juniortik, Muffin var ensam tik i öppenklass. Maja vann och fick möta Gonzo i BIR-finalen och slutade som BIR. Hon och Gonzo fick cert.
Domaren var en herre från Italien.
Här är Majas och Muffins kritik:

20130804-201607.jpg

20130804-201730.jpg
När andra utställningen började var hundarna helt slut. Men då började det åska. Muffin älskar åska. Hon skäller på den och blir verkligen taggad. Åskan övergick i regn, när Maja gick i ringen bara vräkte det ned. Hon gick ändå fint, kanske skönt att bli avsvalkad. Muffin visade sig också bra och Gonzo som Tilda (Dumles lillmatte) visade var väldigt stilig och gick mycket bättre än på morgonen tyckte jag. Jag trodde han skulle bli BIR och Maja BIM. Men snopet nog fick ingen CK och det blev ingen tävling om bäst i rasen. Den danska domaren, en rödhårig dam, var snålare med certen.
Det gjorde inget, det cert vi fick på första utställningen räckte gott för oss. Här är kritiken:

20130804-202622.jpg

20130804-202717.jpg
De satte ett sånt här tecken: ./. i rutan för CK vilket var förvirrande. Det betydde att hunden inte fått CK. Varför inte bara lämna rutan tom då?
Nå, man lär så länge man lever.
Det var fint i Køge, med hundvänlig strand och en idrottsplats med alla bekvämligheter som utställningsplats.
Men åka över bron var inte billigt. Vi får se det som minisemester.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s